A sajószentpéteri lövöldözést követően az interneten üzent egymásnak a két család

Megosztás

Az országos sajtó is felfigyelt arra a nem mindennapi esetre, ami még pénteken történt Sajószentpéteren. Két társaság fényes nappal, a rendőrség szeme láttára támadt egymásra. A baseball ütőkkel és különböző eszközökkel felszerelkezett férfiak az autók között kergették egymást, amikor eldördült egy lövés.

A Tények stábja úgy tudja, hogy egy pletyka miatt romlott meg több éve a Szinen és Szinpetriben élő családok viszonya, ezért amikor meglátták egymás autóját Sajószentpéteren, rögtön fenyegetőzni kezdtek. Eleinte kocsival üldözték egymást, az egyik család ekkor állt meg a rendőrségnél, hogy segítséget kérjen. Ők azt mondták a TV2-nek, hogy életveszélyben voltak, mert amikor kiszálltak, azonnal rájuk támadtak.

„A középső fiamnál volt egy gázriasztó, a kisebbik fiamnál is volt egy ütőeszköz. Hát kellett, mert jöttek ránk! Hiába látták a két rendőrt, ugyanúgy jöttek” – mesélte az egyik család tagja.

Azt mondják haragosaik rettegésben tartják a települést, ezért fegyverkeztek fel. Mint utólag kiderült, a videón is látható és hallható fegyver egy gáz-riasztó pisztoly volt.

„Nagyon félünk, mert ugye már az ablakunkat is beütötték. És jöttek is verőemberekkel, hát én nagyon félek” – hangsúlyozta az egyik megszólaló.

Az egyik família a pénteki esetet élőben közvetített a közösségi oldalon, sőt még a rendőrségről is bejelentkezett, majd napokkal később is az interneten üzentek egymásnak.

„Neked költöznöd kell, verjem a fa..om a h.. a..ádba! Neked költöznöd kell! Meg minden dögös ku..ának! Mert alvásotok nem lesz! Maradásotok sem!” – írták.

A rendőrség eljárást indított fegyveresen, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

Azóta viszont mindenkit elengedtek és szabadlábon védekezhetnek, mert senki sem sérült meg. A fegyvereket elkobozták.

Lövöldöztek, az utcán támadtak egymásra

A rendőrség előtt lövöldözött egy férfi péntek délután Sajószentpéter főutcáján, amikor két család egymásra támadt. Ezt videóra is vették, mert rengetegen voltak a környéken. Kocsival üldözték egymást, az egyik család pedig a rendőröktől akart segítséget kérni. Amikor kiszálltak, elszabadultak az indulatok. Egyik férfi azt mondta a Tényeknek, el akarták ütni őket, ezért lőttek többször is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek